Wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen – de basis

Wegwerphandschoenen – de basis | Clean Product: U hebt misschien gezien dat wegwerphandschoenen in warenhuizen worden verkocht, maar weet u welke soorten wegwerphandschoenen beschikbaar zijn voor medisch gebruik? Medische wegwerphandschoenen zijn een zeer belangrijk hulpmiddel bij het bieden van veiligheid en kwaliteitszorg aan degenen die in de gezondheidszorg werken. Dit artikel geeft u een idee van de belangrijkste soorten wegwerphandschoenen.

Aan het einde van dit artikel zou u beter voorbereid moeten zijn om weloverwogen beslissingen te nemen over welk type wegwerphandschoenen u nodig heeft voor uw werk of persoonlijke behoeften.

Soorten wegwerphandschoenen – Er zijn vier hoofdtypen wegwerpbare handschoenen: barrièrebescherming, tactiele gevoeligheid, lijm en treksterkte. Elk type heeft zijn eigen doel en, belangrijker nog, verschillende niveaus van gevoeligheid. Wegwerphandschoenen met barrièrebescherming bieden een uitstekende barrièrebescherming. Ze helpen bloed- en vloeistoflekkages te verminderen en bieden veel comfort en gebruiksgemak.

Thumbstick-bescherming – De dikte en vorm van wegwerphandschoenen bieden de beste barrièrebescherming. Duurzaamheid en weerstand tegen schuren en scheuren worden bereikt door de dikte van de handschoen. De duim kan gemakkelijk worden ondergebracht in vele soorten handschoenopties. Lijmtypes zijn geweldig voor toepassingen waarbij huidirritaties vaak voorkomen. De trekbescherming biedt een uitstekende tastgevoeligheid en gebruiksgemak, maar kan duur zijn en gemakkelijk scheuren.

Chemische gevaren – Wegwerphandschoenen bieden een uitstekende barrièrebescherming tegen het morsen van chemicaliën en onbedoeld perforeren. Vingerbescherming is verkrijgbaar in chemicaliënbestendige latexstijlen en kan worden gecombineerd met andere soorten wegwerphandschoen. Tapes en gaas kunnen worden toegevoegd voor chemische reiniging en om het risico op besmetting te verminderen. Voor accidentele lekke banden kunnen absorberende wattenschijfjes worden gebruikt. Gebruik bij het morsen van chemicaliën reinigingsmiddelen zonder chemicaliën of enzymen. Wegwerphandschoenen worden aanbevolen voor gebruik in alle situaties waarin blootstelling aan chemicaliën mogelijk is.

Pasvorm en comfort – Het dragen van handschoenen zorgt voor een nauwsluitende barrière die niet omvangrijk is. Het meest populaire handschoentype blijft echter de standaard polyethyleen / latexhandschoenen die uitstekend comfort en pasvorm bieden. Latexhandschoenen hebben vaak de voorkeur vanwege hun uitstekende pasvorm, vooral in koudere omgevingen. Voor een betere pasvorm en minder volume kunnen katoenmengsels worden gebruikt, hoewel u er voorzichtig mee moet werken, aangezien ze chemische brandwonden kunnen veroorzaken. Ducttape heeft vaak de voorkeur voor gebruik rond de pols en vingers, omdat het sterk en duurzaam is en gemakkelijk kan worden afgescheurd. Fleecehandschoenen zitten strak om de hand en hebben een goede flexibiliteit, maar zijn niet goed voor koudere klimaten.

Weerstand tegen gechloreerde chemicaliën – Wegwerphandschoenen die zijn gemaakt van gecertificeerde grondstoffen zijn ontworpen om de effecten van chloor te weerstaan. Gecertificeerde grondstoffen bevatten geen gechloreerde verbindingen; Sommige soorten wegwerphandschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor werknemers in de foodservice die tijdens hun werk in contact kunnen komen met chloorapparatuur. Sommige soorten wegwerphandschoenen bieden niet alleen chemische resistentie, maar zijn ook vocht- en vlekbestendig om de handen van de werknemers te beschermen.

Op deze website meer informatie: Clean Product