filofax

Waarom u Filofax in de klas moet gebruiken

Filofax is een geweldige manier om in contact te blijven met je klas, maar als je het niet gebruikt of niet de gelegenheid hebt gehad om een paar van de geavanceerde tips op te halen, mis je misschien enkele van de belangrijkste elementen van leren.

Een van de meest voorkomende uitdagingen waarmee studenten tegenwoordig worden geconfronteerd, is het bijhouden van hun aantekeningen terwijl ze aan meerdere projecten tegelijk werken of tijdens retraites in kleine groepen tussen de lessen door. Wanneer u meer dan één project aan uw werklast toevoegt, kan het moeilijk zijn om alles bij te houden, vooral als u werkt met een computer, tablet of ander apparaat dat alles op één plek bewaart. Dat is waar Filofax echt kan helpen.

Filofax is gemaakt door een voormalige Cal Tech-student die een gemakkelijke en handige manier wilde creëren voor studenten om hun aantekeningen te ordenen. Oorspronkelijk heette het “Note-It-Lists”, deze boeken waren ontworpen om te worden gebruikt met een desktopcomputer, maar na te zijn verkocht aan grotere uitgevers, is Filofax geëvolueerd tot wat je vandaag ziet. In plaats van eruit te zien als een traditioneel notitieboek, heeft Filofax verschillende rijen voorbedrukt (en verwijderbaar) karton. Dit betekent dat u de lay-out en opmaak gemakkelijk naar wens kunt wijzigen, zodat studenten gemakkelijk hun eigen persoonlijke stijl kunnen toevoegen. Nadat u uw eigen aangepaste lay-out heeft gemaakt, hoeft u alleen maar een groep van uw favoriete afbeeldingen te maken, een woord of zin in te voegen en het notities te beginnen.

Filofax heeft een geavanceerde functie voor het maken van virtuele notities waarmee iemand zijn gedachten kan vastleggen terwijl ze aan het woord zijn, en neemt nauwelijks ruimte in op het computerscherm. Bovendien kan men gemakkelijk de belangrijkste punten van hun toespraak markeren en genummerde lijsten maken om de hele dag naar terug te verwijzen. Omdat al het werk voor u wordt gedaan, maakt Filofax het gemakkelijk voor studenten om voor examens te herzien en hun projecten te beëindigen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over kostbare bureauruimte. Het enige nadeel van dit creatieve leermiddel was dat je toegang moest hebben tot een printer. Tegenwoordig bieden de meeste grote schoolsystemen en universiteiten een printer aan die op het computersysteem is aangesloten voor gebruik met Filofax.

In tegenstelling tot grotere schoolboeken, die een beperkte paginagrootte hebben en mogelijk de aanschaf van meer dan één boek vereisen, is Filofax in populariteit gegroeid vanwege de groeiende paginagrootte. Wanneer u één vel papier gebruikt voor meerdere projecten en notities, is het meestal sneller en gemakkelijker om informatie te ordenen en belangrijke plaatsen op een Filofax te lokaliseren. Dit is een van de belangrijkste redenen dat meer studenten deze innovatieve technologie gebruiken. Veel scholen investeren in grote bestellingen van Filofax, om deze in hun klaslokalen in het hele land te kunnen leveren. Vanwege het gebruiksgemak en de mogelijkheid om aan te passen, is Filofax een van de meest populaire leermiddelen geworden die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Als docent kun je met een Filofax unieke workflows voor studenten creëren die helpen om de hoeveelheid tijd die wordt besteed aan het maken van werkbladen en lesnotities te verminderen. Met een Filofax kunnen docenten een verscheidenheid aan werkbladen voor verschillende onderwerpen maken en vervolgens aantekeningen onder de werkbladen toevoegen om ze gemakkelijk te kunnen raadplegen. Leraren kunnen ook huiswerk en projectwerk toewijzen op basis van hun eigen persoonlijke stijl. Ze kunnen ook aantekeningen aan studenten over een specifiek onderwerp toewijzen en deze gebruiken om zichzelf te helpen bij het ordenen van hun ideeën en het voltooien van hun opdrachten. Docenten hebben ook ontdekt dat ze met Filofax snel kunnen reageren op vragen en problemen van studenten. Als een leerling een vraag heeft, hoeft hij / zij geen tijd te besteden aan het opstellen van een e-mail om deze te beantwoorden, maar kan hij gewoon de Filofax-interface gebruiken en kan de docent het juiste antwoord geven, wat tijd en moeite bespaart.

Studenten zijn dol op het gebruik van de Filofax omdat het zo gemakkelijk is om informatie te openen, af te drukken en te bewerken. Vanwege dit gebruiksgemak hebben veel studenten ontdekt dat Filofax een haalbaar alternatief is voor het gebruik van echt papier en potlood. Omdat Filofax zowel thuis als in de klas kan worden gebruikt, is het ook een van de meest populaire onderwijstechnologieën geworden. Omdat Filafax echte vellen papier gebruikt, is het ook veel gemakkelijker om oude vellen te recyclen en terug te brengen naar klaslokalen, waardoor ze een afval minder worden.

Filofax Organizers bij My Lovely Notebook

Meer informatie https://www.mylovelynotebook.nl