Veiligheidstraining voor chauffeurs en bedrijfsvoertuigen

Een uitgebreid veiligheidsplan voor het wagenpark inclusief uitgebreide chauffeurstraining vermindert het aantal ongevallen aanzienlijk, wat bedrijven veel geld kost en levens redt. Het jaarlijkse percentage bedrijfsongevallen voor een commerciële vloot is ongeveer 20% en dus bedragen de jaarlijkse kosten van een ongeval met een commerciële wagen ongeveer $ 70.000 meer dan het gemiddelde kantoorletsel. Een grote meerderheid van deze ongevallen vindt plaats op dagen dat er weinig of geen chauffeursactiviteit is, en sommige ongelukken kunnen gebeuren terwijl een chauffeur in de file staat. Bij dit soort ongevallen vallen veel zwaargewonden en soms dodelijke slachtoffers. Om dit soort ongevallenpreventie te helpen verminderen, is een training voor chauffeurs noodzakelijk.

De voordelen van een ML Opleidingen code 95 uitgebreid veiligheidsplan voor de vloot zijn onder meer een veiligere werkomgeving en een veiliger bedrijf, wat op zijn beurt leidt tot een betere gezondheid en productiviteit. Training en opleiding verbeteren niet alleen de veiligheid van uw medewerkers, maar helpen ook de opleidings- en aanwervingskosten te verlagen. Door dit soort trainingen kunnen uw medewerkers onder begeleiding van een ervaren gids hun werk veilig, consistent en correct uitvoeren. Bovendien helpt de rijopleiding ervoor te zorgen dat bestuurders strategieën voor het vermijden van gevaren gebruiken en te allen tijde alert en oplettend zijn. De veiligheidstraining voor bestuurders omvat ook strategieën en tips om gevaarlijke weersomstandigheden en wegomstandigheden te vermijden.

De grootste kostenpost in verband met een veiligheidsprogramma voor commerciële wagenparken is het onderhoud van voertuigen. Doorlopende training voor chauffeurs houdt ze up-to-date en in overeenstemming met nationale en federale voorschriften. De onderhoudskosten van voertuigen zijn goed voor ongeveer 15% van de jaarlijkse vlootkosten. Dit soort preventief onderhoud verbetert de prestaties, efficiëntie en bedrijfszekerheid van uw voertuigen door uw chauffeurs te leren hoe ze mogelijke gevaren kunnen vermijden en fouten en vergissingen kunnen corrigeren. Preventief onderhoud omvat reparaties aan mechanische en autoreparaties, tune-ups, nieuwe onderdelen en ander routineonderhoud.

Als het om veiligheid gaat, moet de training voor uw chauffeurs zowel klassikaal als praktijkgericht zijn. Praktijktrainingen zijn bedoeld om uw chauffeurs vertrouwd te maken met de nieuwste veiligheidsconcepten en -praktijken. Tijdens een recente federale enquête gaf bijvoorbeeld 75% van de deelnemers aan de enquête aan niet bekend te zijn met enkele van de richtlijnen voor beste praktijken die zijn gepubliceerd door de National Highway Traffic Safety Administration.

Om een hoog niveau van veiligheid van chauffeurs en passagiers te bereiken, is een voortdurende evaluatie van het veiligheids- en trainingsprogramma van een commerciële vloot vereist. Als het op training aankomt, kiezen sommige bedrijven ervoor om een externe leverancier of ontwikkelingsbedrijf in te huren voor het geven van trainingen en beoordelingen voor chauffeurs en passagiers. Het kan voor kleine bedrijven echter gemakkelijker en goedkoper zijn om hun eigen interne training te geven. Kleine bedrijven kunnen veel van dezelfde resultaten behalen als grote bedrijven wanneer ze investeren in adequate trainingsprogramma’s voor hun chauffeurs en een effectief systeem implementeren om leerlacunes te controleren voordat ze zich voordoen. Enkele van de beste oplossingen voor een veilige rijopleiding zijn:

Of het nu gaat om een complete opfriscursus of een specifieke cursus die is afgestemd op de behoeften van uw specifieke operatie, het is essentieel dat u investeert in de juiste opleiding van uw chauffeurs. De voordelen van permanente educatie en training zijn niet beperkt tot de veiligheid en productiviteit van uw bedrijf, maar ook tot het resultaat van uw bedrijf. Veel bedrijven vinden dat investeren in chauffeurstraining en -opleiding betekent dat ze geld besparen op de compensatieverzekering voor werknemers, de schadevergoedingsverzekering voor werknemers en andere uitgaven die worden gemaakt als gevolg van nalatigheid of ongevallen van werknemers. Deze besparingen worden doorgegeven aan de werkgevers via lagere premies voor hun commerciële wagenparkverzekering.

Kijk voor meer informatie op https://www.ml-opleidingen.nl/