Italiaanse pasta

Soorten en stijlen van Italiaanse pasta

Bestel Italiaanse pasta online en u vindt een prachtig assortiment van zowel verse als gedroogde soorten.

Er zijn veel verschillende soorten Novus Ventus Italiaanse pasta die u kunt bestellen, waaronder: spaghetti, Linguini, Fettuccine, lasagne, dentate, Vermicelli, Manicotti, Conchiglie en Tagliatelle. Kies voor het ultieme comfort een pasta die wordt geserveerd met de zonnige kant naar boven.

Spaghetti, technisch gezien een soort lungar-pasta, wordt geserveerd met gehaktballen, pizza of andere hoofdgerechten en groenten. Een veel voorkomende variëteit aan spaghettisaus, Spaghetti Carbonara genaamd, wordt gemaakt met tomatensaus, knoflook en kruiden en wordt meestal geserveerd met restjes. Je zult ook een romige variant van spaghetti vinden, Mass Aglio nero genaamd, die een dikkere consistentie heeft dan de meeste versies. Er zijn drie soorten lungar-pasta, die allemaal erg populair zijn en allemaal heerlijk.

De meeste spaghettisoorten van tegenwoordig komen uit de regio’s van de westkust van Italië, waar generaties vissers al lang in hun levensonderhoud voorzien door de verse zeevruchten te vangen uit de wateren voor de kusten van Modena, Reggio-Alpen en Livorno. Vanwege deze uitgebreide visserijtraditie is Italiaanse pasta er in een aantal verschillende soorten en maten. De standaard Italiaanse pasta uit de jaren vijftig was vrij klein, ongeveer vijf centimeter in diameter, terwijl de nieuwere, meer eigentijdse variëteiten veel groter zijn. Deze grote variatie is te wijten aan het feit dat de wateren waaruit deze regio’s hun zeevruchten ontvangen niet eeuwig ongerept blijven, en als gevolg daarvan zijn er nieuwe soorten visserijtechnieken geïntroduceerd, wat resulteert in grotere beschikbare variëteiten.

De vormen van spaghetti variëren ook per regio, net als de ingrediënten waarmee ze worden gemaakt. Hoewel tomatensaus van oudsher een hoofdbestanddeel is van alle Italiaanse pastagerechten, is het ook gebruikelijk om een mengsel van vlees, uien, knoflook, aardappelen, maïs, wortelen, erwten, champignons enz. Te gebruiken, in verschillende verhoudingen. In de meeste gevallen wordt de saus aan het einde van het koken toegevoegd om de natuurlijke smaken van de zeevruchten te behouden.

Een van de meer populaire soorten Italiaanse pasta is de traditionele Napolitaanse spaghetti, genoemd naar zijn ontdekker, Bartolo Piccinini.

Hoewel er een aantal andere variëteiten zijn, is de Napolitaan misschien wel de meest bekende vanwege zijn smaakvolle, dunne consistentie en zijn vermogen om alle hierboven genoemde hoofdingrediënten te combineren. Oorspronkelijk werd de Napolitaan gemaakt met alleen het meel en water van harde tarwe, waardoor een licht, kauwbaar en nogal delicaat product ontstond. Tegenwoordig wordt het algemeen gebruikt in een grote verscheidenheid aan Italiaanse pastagerechten, ongeacht of men het zoekt of niet. Het wordt meestal gecombineerd met tomatensaus en gaat vaak ook samen met verse groenten. Desgewenst kan het zelfs gewoon worden geserveerd.

Er zijn echter veel variaties op de traditionele Napolitaanse stijl van spaghetti. In Milaan wordt de pasta bijvoorbeeld vaak gemaakt van griesmeel van tarwe in plaats van puur Italiaanse tarwe. En in China wordt rijst vaak aan de mix toegevoegd om de smaak en textuur te verbeteren.

Neem een ​​kijkje op deze website: Novus Ventus International