bitcoins

Hoeveel bitcoins zullen er ooit worden gemaakt?

Hoeveel bitcoins worden er ooit gemaakt? Deze vraag speelt de laatste tijd bij iedereen. Op het moment van schrijven zijn er honderden duizenden bitcoins gemaakt sinds de valuta-eenheid is gemaakt. Dit wil niet zeggen dat er nooit meer duizend zullen zijn, maar wat betekent het? Dit artikel zal proberen om deze vraag en meer te beantwoorden.

Laten we om te beginnen eens kijken hoe de bitcoins zullen worden gebruikt. Als je erover nadenkt, is er geen limiet aan hoeveel iemand kan creëren, maar er is een plafond voor hoeveel ze kunnen uitgeven. De limiet wordt bepaald door hoeveel stroom het netwerk heeft. Het netwerk is eigenlijk als een virtuele betalingsverwerker of een bank die werkt met elektriciteit.

Er zijn een paar verschillende manieren om uw valuta in bitcoins te veranderen. Als u Dollars wilt gebruiken om iets te kopen, kunt u dit doen met behulp van een betalingsverwerker zoals PayPal. Een andere manier om uw valuta te wijzigen, is door een betaalpas te kopen die als een bank fungeert. Als u deze kaart heeft, hoeft u alleen maar aankopen te doen met uw bankpas bij elke handelaar die de betaalmethode van uw keuze accepteert.

Op dit punt vraagt u zich misschien af hoeveel geld u in uw portemonnee moet hebben. Aangezien er geen centrale entiteit is die de bitcoins controleert, is er geen manier waarop iemand uw geld kan stelen. Het enige dat iemand kan doen, is uw geld pakken en vluchten. Daarom is het belangrijk om uw portemonnee veilig te houden en nooit persoonlijke informatie te verstrekken, zoals uw sofinummer, omdat uw privésleutels kunnen worden gestolen. In feite is er zelfs een standaardalgoritme dat wordt gebruikt om te bepalen welke transacties veilig zijn en niet, en dit proces wordt “ECDH” genoemd.

Een portemonnee is niets meer dan een reeks privésleutels. Elke privésleutel is een uniek nummer dat nergens anders ter wereld bestaat. Zodra u de privésleutel heeft, kunt u een nieuw nummer aanmaken met de naam ‘key-hash’. Een key-hash is een nummer dat wordt aangemaakt met de private key. Het is dit nummer dat u gaat gebruiken om transacties te doen met de online marktplaatsen.

Een openbare sleutel is daarentegen een nummer dat openbaar wordt gedeeld. Dit is anders dan een privésleutel, omdat een privésleutel alleen tussen jou en de persoon is waarvoor je hem hebt aangemaakt. Een openbare sleutel kan echter worden verspreid onder iedereen die deze nodig heeft zonder dat u deze aan hen geeft. Zolang de openbare sleutel geheim wordt gehouden, is het aantal bitcoins dat kan worden gemaakt onbeperkt.

Een openbare sleutel betekent ook dat het voor iemand gemakkelijker is om in te breken op uw computer. In het geval van bitcoins is dit vooral belangrijk omdat je nooit weet wie er toegang toe heeft. Iedereen kan inbreken op uw computer door simpelweg de combinatie van uw persoonlijke sleutel te kennen. Zelfs als u uw bitcoins op een veilige plaats bewaart, is er nog steeds geen garantie dat deze veilig zijn. Daarom moet u een back-upsysteem installeren voor het geval uw privésleutel wordt gestolen.

Als je wilt weten hoeveel bitcoins er ooit gemaakt zullen worden, dan moet je echt begrijpen hoe publieke en private sleutels werken. Hoewel het gemakkelijk is om te denken dat een enkele sleutel een miljoen of meer bitcoins zal besturen, is het eigenlijk onmogelijk. Er zijn gewoon te veel combinaties als het om deze cijfers gaat. De beste manier om te gaan is proberen je voor te stellen hoe je leven eruit zou zien als je de loterij zou winnen. U zou waarschijnlijk al uw bezittingen in één groot fonds stoppen en het geld gebruiken om te investeren in dingen die voor u belangrijker zijn, toch?

Klik hier Bitcoinmeester