bbq vlees

BBQ-vlees kiezen wanneer u gaat grillen

Als je van een lekker smakende BBQ houdt en het thuis maakt, ga dan naar een plaatselijke slager of beter nog, een vleeswinkel.

Sommige van de grootste supermarkten hebben slagers, maar winkelen niet op een plaats waar alles al is bereid of ingevroren. Praat met de plaatselijke slager over hun BBQ-gedeelte. Je hebt vers jong vlees nodig, want oude dieren zullen zwakker vlees produceren.

Goed bbq-vlees begint met goed bbq-vleesmarmering. Dit betekent simpelweg dat de textuur en het patroon van de stukken waarvan het vlees loskomt eruit moeten zien als een beetje marmering of mozaïek. Het moet eruit zien als kleine stukjes mozaïek met een lichtbruine kleur.

Om BBQ-gehaktbrood te maken, neemt u wat gesneden rundvlees, varkensvlees of kip en vormt u er een cirkelvormig pasteitje van. Verdeel aan de ene kant een laagje tomatenketchup en leg het vlees aan de andere kant. Verspreid gesmolten kaas over de hele bovenkant en wikkel het vervolgens in aluminiumfolie. Zet het in de oven en laat het gehaktbrood grillen tot het gaar is.

Als je beter smakende BBQ-gehaktbrood wilt maken, kun je het beste wat dikkere sneden nemen. Dunne sneden kunnen moeilijk te snijden zijn, terwijl dikke sneden gemakkelijker te snijden zijn zonder al te veel moeite. Het beste bbq-vlees dat goed wordt bereid, komt van de dikkere sneden. Deze omvatten borst, ribben en borstkotelet.

Andere geweldige recepten voor bbq-vlees zijn onder meer dunne stukken kip, ham of rundvlees. U kunt deze stukken ook met groenten bereiden in plaats van alleen op de barbecue te vertrouwen om uw maaltijd van smaak te voorzien. Kippenworsten zijn een populaire optie, evenals lendenen van runderborst.

Gebruik voor het bereiden van de ribben en andere vleessteaks een kookmethode waarbij heel weinig vet wordt gebruikt.

Frituren is de beste methode om deze steaks te bereiden. Bestrijk de ribben gewoon met beslag, kook ze in olie tot ze doorschijnend worden, verwijder ze en laat ze afkoelen. Dan kun je ze versnipperen met een shredder. Bewaar overgebleven ribben in de koelkast voor later gebruik.

Enkele van de andere populaire bbq vlees die je misschien wilt proberen, zijn gesneden roksteak, hamburger en zelfs karbonades. Slap chop is misschien wel de meest veelzijdige keuze voor de meeste mensen. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste gastronomische supermarkten en zijn gemakkelijk thuis te maken. Deze hamburgers worden meestal ‘s nachts gemarineerd in soja- of teriyakisaus en voor het serveren gekookt op een houtskoolgrill.

Hamburgers zijn een andere goede keuze als het gaat om het grillen van vlees. Als je nog nooit hamburgers hebt gegrild, kun je overwegen om een vleesgrill te kopen en te leren hoe je er een moet gebruiken. Deze grills zijn gemakkelijk in gebruik en je kunt er zelfs bevroren hamburgers op bakken. Dit maakt het koken van vlees op de bbq nog lekkerder, want je kunt je grill gebruiken om je favoriete vlees tot wel een week vers en smaakvol te houden.

Een ander soort goed bbq-vlees om te kopen is natuurlijk karbonades. Hoewel ze meestal redelijk droog zijn, kunnen ze nog steeds sappig genoeg zijn om een geweldige maaltijd te zijn. Probeer biefstuk of lamsvlees in kleinere stukjes te hakken om ze zowel een mooie crunch als een goede kleur te geven. Uw slager moet u kunnen helpen bij het kiezen van het beste vlees voor uw grill. Misschien vindt u het zelfs leuk om uw eigen maaltijden te bereiden met de verschillende stukken vlees die u bij uw slager koopt.

Bezoek deze website: cooltomeatyou.nl